Lens Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken Önemli Hususlar - La Bella

Lens Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken Önemli Hususlar

Lens Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken Önemli Hususlar

Günümüz dünyası teknolojinin gelişimine bağlı olarak bir çok iş kolu da dijital çağa geçmiş durumda. Oluşan bu durumla bilgisayar ve telefon ekranlarında çok fazla vakit geçirildiğinden lens kullanımının artış gösterdiği ,veriler incelendiğinde göz sorunları buna paralel olarak ilerlemiş görünmektedir.

Peki lens kullanırken nelere dikkat etmeliyiz hiç düşündünüz mü? İlk olarak lens kullanırken eğer bir göz kusurunuz var ise mutlaka bir hekime başvurmanız gerekmektedir. Çünkü her insanın göz yapısı farklıdır ve belirli etkenlere bağlı olarak hekimin verebileceği lensler değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kendi isteğimize bağlı olarak şeffaf veya renkli  numaralı lens  almak istediğimizde  optiklerden alınmaması gereken önemli bir durumdur. 

Renkli kontakt Lens Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken 7 önemli kural;

Kontakt lens almadan önce mutlaka hekime başvurulup lens reçetesi alınmalıdır.

Ölçüleri ve çapı değişebileceği gibi kişinin miyop, astigmat veya hem miyop hem astigmat sorunları olabileceğinden farklı türden reçeteler hekimler tarafından yazılmaktadır. Kişinin kendi isteğine bağlı olarak lens seçimi yapması durumunda göz numarası ilerleyebilir veya farklı göz sağlık problemleri oluşabilir.

Denize veya havuza lensler ile girilmemelidir.

Bazı insanlar denize veya havuza girerken lenslerini çıkarmanın sorun olmayacağını düşünür. Fakat bu oldukça yanlış bir davranıştır. Bu durumda denizde ve havuzda görme problemi yaşıyorum diyen kişiler numaralı yüzücü gözlüğü kullanmalıdır.

Gözde Lens varken duş alınmamalıdır.

Kontakt lensler ile gözdeyken duş almak tehlikeli bir durumdur. Zira musluk suyu ile lensin en ufak bir teması, gözde çok ağır, çok ciddi boyutu olan ve körlüğe kadar gidebilen sorunlara yol açabileceği gibi  suyun içerisinde yaşayan bazı parazitler gözün içine girdiği zaman lensin üzerinde üreyip göze geçebilmekte  ve gözden temizlenmesi son derece zor olduğundan tedavi imkanı çok kısıtlı duruma dönüşebilmektedir.

El temizliğine mümkün olduğunca dikkat etmek gerekir.

En önemli kurallardan olan biri olan el temizliği hem lensi takarken hem de çıkartırken oldukça dikkat edilmesi gereken bir durumdur.  Çünkü gün içerisinde ellerimiz bir çok yüzeye temas ettiğinden bir çok bakteri ve mikrobu ellerimizde taşır. Lens kullananların da lenslerini gözüne yerleştirirken ve çıkarırken mutlaka ellerinin temizliğinden emin olmaları, o nedenle hemen öncesinde ellerini sabunla yıkayarak iyice kurulamaları gerekmektedir.

Gece mutlaka uyumadan önce gözden çıkartılmalıdır.

Renkli lenslerin üretimi gece gözde kalacak şekilde üretilememektedir. Bazı şeffaf lensler gece gözde kalıp uyunabilecek şekilde tasarlanmış olsa da renkli lenslerde bu durum geçerli değildir ve mutlaka uyumadan önce gözden çıkartılıp lens solüsyonu ile temizlendikten sonra lens kabının içindeki solüsyon da değiştirilerek kabın içine koyulmalıdır.

 

Makyaj sırasının lens kullanımındaki büyük önemine dikkat edilemelidir.

El temizliğinden sonra dikkat edilmesi gereken  en önemli noktalardan biri de makyaj sırasıdır. Çünkü lens makyaj sırası arasında önemli bir bağ bulunmaktadır. Lensi makyaj yaptıktan sonra takmanız, lensi çıkarttıktan sonra makyajınızı silmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde göz enfeksiyonu oluşabilir ve alerjik reaksiyonlar görülebilmektedir.

 

Lensler kişiye özeldir ve başkasının lensi asla kullanılamamalıdır.

Lensler  ilk kullanımdan itibaren kişiye özeldir ve kullanıcılar bunun bilincinde olmalıdır. Bir başkasının lensi bir kez dahi olsa kesinlikle kullanılamaz. Bazı insanlar bu durumun herhangi bir sorun teşkil etmeyeceğini düşünse de bu yanlış davranış neticesinde görme kaybına kadar varan ciddi sorunlar ile karşılaşılabilir

 

Lens Kullanıcılarının Dikkat Etmesi Gereken Önemli Hususlar

 

Bloga dön